Ateliere

Sâmbătă 13 aprilie 2019

12:30 – 13:30 – Atelier despre calitatea costumelor de cosplay

Susținut de Irina Itsy (Alfheim Cosplay Goods) și Radu Păsărică (Btrix Cosplay), va aborda noțiuni utile despre construcția cât mai corectă și confortabilă a unui costum de cosplay, de la pattern-making, la finisare, și până la sisteme de prindere.

Vei învăța cum să îți faci un tipar în Adobe Illustrator, cum să rezolvi eterna problemă a marginilor vizibile și cum să le acoperi, ce primere să folosești, cum să îți concepi un sistem de prindere cât mai foolproof și multe altele.

14:00 – 15:00 – Atelier despre pregătirea pentru concursurile de cosplay

Susținut de Loopythelamb si Dyana Smithe, va cuprinde explicații despre ce trebuie să conțină un folder de înscriere, ce trebuie să faci atunci când te hotărăști să concurezi, de ce anume trebuie să ții cont atunci când te înscrii, atitudinea pe care trebuie să o ai față de organizatori și multe altele.

Duminică 14 aprilie 2019

14:00 – 15:00 – Atelier de prezență scenică în cosplay

Susținut de Ioana Manea. Vrei să înveți cum să intri „în pielea personajului” și, mai ales, cum să-ți învingi tracul sau teama de scenă? Ți-am pregătit acest atelier în care vei primi sfaturi pentru a putea crea un personaj și un moment scenic de succes. Captain Brainstorm, aka Ioana Manea, fost om de publicitate, actual lector universitar de creativitate, coach & trainer cu experiență dar și cosplayer, te va ajuta să exersezi încrederea în sine, să deprinzi respirația diafragmatică și alte trucuri uitle oricărui cosplayer care vrea să domine scena!

16:30 – 17:30 – Atelier despre comunitatea de cosplay din România

Coordonat de Andrei Constantinescu, vom discuta cu invitații noștri despre problemele întâlnite în comunitatea de cosplay din România.

Subiectele vor include comunicarea, mentalitatea și prezentarea principalilor actori adiționali din activitatea de cosplay și a perspectivelor acestora:
Organizatorul de concurs – reprezentat de Dyana Smithe
Organizatorul de eveniment – reprezentat de Andreea Chebac din echipa Final Frontier
Sponsorul – reprezentat de Marius Cristea de la Trust Romania

Fiecare ne va vorbi din propria perspectivă despre problemele întâlnite, despre lucrul cu cosplayerii, și vom încerca să găsim niște idei pentru a o colaborare mai bună.

 

Înscrierea la ateliere se face la adresa [email protected] sau la fața locului. Vă așteptăm!